Maallust en Bitter en Zoet nu in model

Veenhuizen, een dorp doordrenkt van rijke geschiedenis en historisch erfgoed, presenteert met trots een nieuwe toevoeging aan haar collectie: de type 3 dienstwoning op schaal 1:87. Deze gedetailleerde replica biedt liefhebbers van modelbouw en erfgoed de mogelijkheid om dit karakteristieke gebouw van dichtbij te bewonderen.
De type 3 dienstwoning was oorspronkelijk onderdeel van het unieke strafkolonie-systeem dat Veenhuizen in de 19e eeuw kenmerkte. Met veel aandacht voor historische nauwkeurigheid en vakmanschap hebben experts de dienstwoning tot in de kleinste details gereproduceerd. Van de kenmerkende gevelteksten zoals BITTER en ZOET, MAALLUST of KENNIS is MACHT, tot de charmante details van het interieur, deze schaal 1:87 replica brengt het verleden van Veenhuizen op indrukwekkende wijze tot leven.
De nieuwe type 3 dienstwoning is niet alleen een prachtig stukje vakmanschap, maar ook een educatieve tool die het erfgoed van Veenhuizen op toegankelijke wijze overbrengt. Het biedt een unieke kans om de architectonische stijl en de evolutie van het dorp te bestuderen.
De schaal 1:87 replica van de type 3 dienstwoning is verkrijgbaar bij Hotel Bitter en Zoet, als bouwpakket om zelf te assembleren.

Het is een must-have voor verzamelaars van modelbouw en erfgoedliefhebbers die hun passie voor Veenhuizen, Drenthe willen uitdragen.
Voor meer informatie over de type 3 dienstwoning replica en andere historische modellen, bezoek veenhuizenshop.nl of neem contact op met erfgoedgids Peter Bos, 0592 388516.
Over Veenhuizen: Veenhuizen is een dorp in Drenthe, Nederland dat bekend staat om zijn rijke geschiedenis en unieke erfgoed. Het was ooit een strafkolonie en herbergt talloze historische gebouwen en verhalen die tot op de dag van vandaag bewaard zijn gebleven.
Veenhuizen trekt bezoekers van over de hele wereld die geïntrigeerd zijn door zijn erfgoed en het bijzondere sociale experiment dat hier heeft plaatsgevonden.

6 juni 2023