Veelgestelde vragen

Een rondleiding duurt vaak ongeveer 2 uur en je legt dan tussen de 3 en 4 kilometer af door Veenhuizen. Wel het gedeelte met de meeste unieke gebouwen zoals bijvoorbeeld de kerken, de ambachtscomplexen, een orgineel gesticht uit 1824 en ons voormalige hospitaal.

wandelingen als onderdeel van een arrangement kunnen verkort worden maar dan zie je uiteraard ook iets minder. Wel dragen we je nog steeds onze volledige, grimmige geschiedenis over.

Fietstochten vanuit Norg, Assen of Appelscha duren zo'n 2,5 tot 3 uren

Onze gidsen lopen of fietsen altijd. Weer of geen weer. Afspraak is afspraak tenslotte en daar houden we van in ons gevangenisdorp van ORDE en TUCHT.
Het past ook echt in ons immateriële erfgoed. De opleiding tot GeWa of LBB-er was ook niet van dat half-zachte. Mijn opleiding was bijvoorbeeld heel heel koud en toch waren we altijd buiten. De opleidng van Albert was juist weel heel erg warm maar wat wil je wanneer je opleiding verzorgt wordt door oud-militairen aan oud militairen?

Ook de landlopers, wezen, kolonisten, verpleegden en op het laatst gedetineerden bleven nooit binnen om te wachten op iets beter weer.
Het hoort dus bij de ultieme Veenhuizen beleving zullen we maar zeggen.

Dat weet ik niet altijd zeker want de ene rolstoel(gebruiker) is de andere niet maar er zijn al enkele rolstoelgebruikers meegeweest. De twee zwakke schakel in de route zijn een halfverhard pad van aangestampte aarde en in de hersft een stukje laan waar agrariers soms met zware machines de oogst uit de grond worstelen en het weggetje op onze route niet altijd even netjes achterlaten.  (Het blijft Drenthe he?) Maar zelfs dat lukte maar is niet altijd even prettig natuurlijk.

Dus ja, met dat voorbehoud is de wandeling geschikt voor rolstoelers.